sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Veli

On minulla aika mahtava veli!


Veljeni on muun perheen lailla taitava ja innostunut käsitöiden tekijä. Hän on ammatiltaan puuseppä ja tekee projekteja, joita ei voi muuta kuin ihastella. Veli aloitti nyt syksyllä huonekalupuusepän erikoistumisopinnot ruotsalaisessa huonekalumuotoilukoulussa. On ihanaa seurata vierestä, kun itselleen rakkaat ihmiset pääsee toteuttamaan unelmiaan. Olen todella ylpeä hänestä!


Ja tietenkin vapaa-aikakin täytetään käsitöillä. Kuvassa on hänen itse tekemä reppu, jonka valmistuksessa on käytetty perinteisiä merimiesompelumenetelmiä, jotka hän on oppinut turkulaiselta "kunnon merikarhulta".

Repun napit hän on luonnollisesti myös tehnyt itse. Ja tietenkin tätä veljen taitoa pitää myös hieman hyödyntää. Minulla on täällä meneillään villakangastakin ompeleminen, johon tilasin häneltä samanlaiset saarnesta tehdyt öljytyt napit, joita repussa on. Mustaa villakangasta vasten öljytyt saarninapit näyttävät ihan kultaisilta.

Minun mahtavan veljen sisko (eli minä) on välillä vähän huono toteuttamaan luvattuja joulu- ja syntymäpäivälahjoja. Niitä on varmaan vaikka kuinka paljon rästissä. Nyt tuli kuitenkin yksi valmiiksi.


Broken seed stitch -pipo

Ohje: Handepanden Broken seed stitch socks
Lanka: Novita Nalle, menekistä ei hajua
Puikot: 3,00 mm
Projekti Ravelryssä täällä

Kysyin veljeltä alkusyksystä mitä saisi olla, ja hän toivoi pipoa. Tiesin heti minkälaisen teen. Muistan kun ensimmäistä kertaa näin tämän ihanan neulepinnan Handepanden tekemässä sukkaohjeessa. Oh! Sitä voisin laittaa kaikkialle! Ja erityisen hyvin se sopii juuri tämän tyypin pipoon.


Ohjeessa puhutaan pohjaväristä ja kontrastiväristä, mutta tämä oli ainakin minulle alussa hyvin epäselvää, ja jouduin kokeilemaan pari kertaa, miltä pinta näyttäisi. Huomasin, että oli hyvä tehdä oikeat kierrokset vaaleammalla värillä ja 1o, 1n -kierrokset tummemmalla, jotta tummempi väri jäisi ns. alle ja vaaleampi nousisi kuvioksi pinnalle. Toisin päin tulos oli hyvin sekava.

Kavennukset tein joka toisella kierroksella viiteen kohtaan ja kolme yhteen, jotta neulepinta (joka on kahdella silmukalla kerrannainen) jatkuu luontevasti. Kuvissa pipon reuna on taitettu.


Olen pipoon todella tyytyväinen ja veljelläni vaikuttaa myös olevan samantapainen fiilis.

Ja kyllä, täällä tapahtuu kovasti asioita, sekä monentasoisia hyshyshommia että muutakin, vaikka blogissa onkin ollut vähän liian pitkä tauko - en ole hävinnyt minnekään. Tsemppiä joululahjojen tekemisen viimeisen hetken turbokauteen  teille kaikille! :)